JUF SMOG EN FROG

“Welkom bij juf SMOG en FROG” – op melodie van de “Drie biggetjes” van K3 – is het themalied van een jaarproject rond SMOG (Spreken Met Ondersteuning van Gebaren) in de Heilig Hartschool in Antwerpen (gvbsheilighart.be). Directeur Marie-Anne Bernaerts had de droom om de hele school op een ludieke manier te laten kennismaken met SMOG en daar meteen ook om de twee weken een uitdaging aan vast te hangen.

En zo geschiedde… juf SMOG en FROG zagen in de zomer van 2021 het levenslicht. Juf SMOG werkt als ondersteuner bij Expant24. FROG is zijn enthousiaste zelve.

Juf SMOG en FROG blikten 20 filmpjes in. Dit schooljaar zullen er naast 20 uitdagingen, in totaal 25 SMOG-gebaren worden aangebracht. De leerkrachten krijgen telkens een nieuwe youtube-link toegestuurd. Eens het gebaar op de school is geïntroduceerd, wordt diezelfde link openbaar gezet. Op die manier kunnen ook andere scholen, leerkrachten, ondersteuners, kinderen… van dit olijke duo genieten en intussen ook nog SMOG-gebaren aanleren.

Wie zich via volgende link abonneert op het kanaal van juf SMOG en FROG, krijgt bij elk nieuw filmpje een melding: https://www.youtube.com/channel/UCbYOdg34rmTIoNfOoMJoi7A.

Juf SMOG en FROG heten jullie alvast WELKOM!

Wil je SMOG écht goed beheersen en de principes kennen, is het mogelijk een SMOG initiatie cursus te volgen, georganiseerd door vzw Gezin en Handicap