EHBO koffers

Bij Expant24 worden de volgende weken de Eerste Hulp Bij Ondersteuning koffers verdeeld ter ondersteuning van onze leerlingen T2 en T4. Met dank aan Bike.

In de ,,schrijfkoffers” zitten verschillende aangepaste hulpmiddelen voor kinderen met een motorische handicap in het gewone onderwijs. Er zijn schrijfmaterialen zoals aangepaste pennen en scharen, hulpstukjes die de greep op de pen verbeteren, voor oudere leerlingen een aangepaste passer en geodriehoek, antislipmat …

In de ,,probeerkoffers” voor onze T2 kleuters en jonge kinderen met een mentale beperking zitten ook allerhande materialen voor visuele, tactiele en sensomotorische stimulatie. Enkele voorbeelden zijn de lavaloper die je kan inzetten tijdens een rust momentje of als time out timer. Of de knetterzeep om kinderen op een leuke manier aan het handen wassen te krijgen.

Hier zie je Bike met het samenstellen van de koffers. Ze is de verantwoordelijke van onze uitgebreide orthotheek en ze heeft veel kennis over allerhande hulpmaterialen. Dè persoon om te contacteren als je advies wil of meer informatie wenst over de aanvraag van een hulpmiddel.