Kinderverzorgsters in de spotlights!

De directie van Vrije Basisschool De Linde vroeg aan ExpAnt24 of ondersteuners een vorming konden geven voor alle kinderverzorgsters van het SGKOD. Deze groep van kinderverzorgsters verlangt naar meer expertise. Collega’s Karen en Kato brachten een stukje vorming rond ASS waarin zowel gerichte informatie als handige tips en tricks aan bod kwam.

Daarnaast bestond de vorming uit een ‘deelmoment waarbij er kon gepraat worden over moeilijke trajecten of situaties op school.

Als laatste stond ‘waardering’ op het programma. Kato vroeg vooraf aan alle scholen om iets te voorzien voor de kinderverzorgsters die bij hen werken: een filmpje, een foto, een tekst, een presentje… De filmpjes werden in de vorm van een QR-code gegeven zodat ze op het einde van de vorming persoonlijk konden worden bekeken en mee naar huis konden genomen. Ook de ‘fysieke’ bedankingen werden afgegeven. Het was duidelijk dat deze extra waardering heel veel deugd deed!

Voor herhaling vatbaar!