Het verhaal van Salim

Dit is Salim.

Salim zit in het vijfde middelbaar Humane Wetenschappen in het Lucerna College en kwam zich voorstellen in het tweede leerjaar in Sint Filippus. Dit deed hij onder andere door het tonen van een PowerPoint en een filmpje waarin cerebrale parese werd voorgesteld.

Cerebrale parese is een aangeboren beperking die ervoor zorgt dat bepaalde spieren vanuit de hersenen niet goed worden aangestuurd. Bij Salim zorgt die aandoening ervoor dat hij al heel zijn leven in een rolstoel zit. Aan de hand van zijn getuigenis wou hij aantonen dat iedereen gelijk is, ongeacht of iemand een beperking heeft of niet.

Die getuigenis kwam er niet zomaar. Salim had als opdracht stage te doen waarbij hij in contact kon komen met verschillende delen van de maatschappij en waarbij hij ook actief kon participeren in een organisatie of instelling.

Met zijn mensenkennis, inlevingsvermogen en humor zat hij in dat tweede leerjaar direct op de juiste plek. De leerlingen stelden honderduit vragen en die kon Salim allemaal beantwoorden.

Een boeiend gesprek. Een mooi initiatief. Een bijzonder stagemoment. Een gedreven ondersteuner. Een hartverwarmend verhaal.

Wat een knappe prestatie Salim en Myriam!

www.sint-filippus.be

lucerna.be