Blog

EHBO koffers

Bij Expant24 worden de volgende weken de Eerste Hulp Bij Ondersteuning koffers verdeeld ter ondersteuning van onze leerlingen T2 en T4. Met dank aan Bike.

In de ,,schrijfkoffers” zitten verschillende aangepaste hulpmiddelen voor kinderen met een motorische handicap in het gewone onderwijs. Er zijn schrijfmaterialen zoals aangepaste pennen en scharen, hulpstukjes die de greep op de pen verbeteren, voor oudere leerlingen een aangepaste passer en geodriehoek, antislipmat …

In de ,,probeerkoffers” voor onze T2 kleuters en jonge kinderen met een mentale beperking zitten ook allerhande materialen voor visuele, tactiele en sensomotorische stimulatie. Enkele voorbeelden zijn de lavaloper die je kan inzetten tijdens een rust momentje of als time out timer. Of de knetterzeep om kinderen op een leuke manier aan het handen wassen te krijgen.

Hier zie je Bike met het samenstellen van de koffers. Ze is de verantwoordelijke van onze uitgebreide orthotheek en ze heeft veel kennis over allerhande hulpmaterialen. Dè persoon om te contacteren als je advies wil of meer informatie wenst over de aanvraag van een hulpmiddel.

Blog

Wereld Downsyndroomdag

Op 21 maart gaat alle aandacht naar mensen met het syndroom van Down.
En niet te vergeten naar onze ondersteuners die dag in dag uit in de weer zijn met het vestigen van de aandacht op de talenten en mogelijkheden van deze leerlingen in het gewone onderwijs.

Symbool voor deze dag zijn de 2 verschillende kousen die tonen dat anders zijn dik ok is. Ondersteuners van Expant24 (& kids ) trekken vandaag 2 verschillende sokken aan om zo de boodschap mee uit te dragen.

Blog

Dag van de directeur


Beste Ingrid,

Toen je startte als directeur van het ondersteuningsteam T4 had niemand verwacht dat het zou uitgroeien tot wat het nu is. Je viste ons op in woelige tijden, en je wist nog niet wie of wat er aan de hengel hing. Toen je dit stilaan begon te zien, was het gemakkelijker geweest die soms zware vis terug in zee te gooien, maar dat deed je niet. Beetje bij beetje blies je mee leven in het idee en ExPant24 zag het levenslicht. Dank je voor je onvoorwaardelijke steun en geloof in dit verhaal.

Beste leidinggevenden,

Er is de al jarenlange onzekerheid bij veel collega’s over het statuut van ondersteuning en de vorm die het zal aannemen in de toekomst. Bedankt om voor ons te blijven gaan. Hopelijk mogen we samen nog jaren schrijven aan dit verhaal.

Blog

De Expant24 loft

Expant24 blijft groeien. De nieuwe locatie vind je in De ijsfabriek, Lange Leemstraat 372, 2018 Antwerpen, op wandelafstand van Berchem Station.

De hulpmiddelen, spelotheek, bibliotheek en folderkasten werden mee verhuisd. De muren kregen een nieuw likje verf in de Expant kleuren. Bedankt lieve collega’s voor al jullie inzet.

Blog

Oud-collega’s op stap

Een gezellig samenzijn van de oud-collega’s team T4 secundair

explanters

Een stevige wandeling in het Zoerselbos, een fijne babbel, herinneringen ophalen, toekomstplannen maken en een hapje en een drankje. Sommigen onder hen zijn tijdens de lockdown en/of in beperkte kring met (vervroegd) pensioen gegaan. Gewaardeerde ex-collega’s, we zetten jullie graag even in de spotlights.

Blog

Informatiebrochures Expant24

foldersinllkfolders

Binnen Expant24 zijn er folders over vele ziektebeelden en beperkingen zoals NAH, NLD, McDD, R-hemiplegie, L-hemiplegie, GTS, DCD beschikbaar met kennis (tips, aanpassingen) specifiek gericht op de schoolpraktijk. Onze vak folders DCD hebben betrekking op kennis over DCD voor één specifiek vak in relatie tot de schoolpraktijk

Wil je graag één van deze folders?

Vraag aan onze ondersteuners of stuur een mailtje naar info@expant24.be

Blog

GOL(L)D

Ondersteuners volgen de GOLLD opleiding om leerkrachten nog beter te ondersteunen

GOLLD
Steeds meer scholen leren omgaan met diversiteit in de klas en onderwijsbehoeften. Er wordt verwacht dat iedereen kan participeren in de klas en dat de leraar de touwtjes in handen houdt. Het concept GOL(L)D geldt als activerende ondersteuning: Gericht Ondersteunen van Leraren in het Leren omgaan met Diversiteit

Blog

Vacature: ondersteuner type 2/4

We zijn als klein T2 T4 expertisenetwerk Antwerpen in volle groei.
Daarom zoeken we regelmatig nieuwe collega’s.

Waar en hoe spontaan solliciteren?

Ben jij iemand die ons team wil versterken?
Stuur een uitgebreide motivatie en bijgevoegde CV
Via e-mail : info@expant24.be

Wie kan je contacteren voor meer informatie?

T2 werking: Lotte.Scheynen@expant24.be
T4 werking secundaire scholen: Ragen.Vanasch@expant24.be
T4 werking lagere scholen: Eef.Martens@expant24.be (i.o. Anneke Verlaak)