Blog

Het verhaal van Salim

Dit is Salim.

Salim zit in het vijfde middelbaar Humane Wetenschappen in het Lucerna College en kwam zich voorstellen in het tweede leerjaar in Sint Filippus. Dit deed hij onder andere door het tonen van een PowerPoint en een filmpje waarin cerebrale parese werd voorgesteld.

Cerebrale parese is een aangeboren beperking die ervoor zorgt dat bepaalde spieren vanuit de hersenen niet goed worden aangestuurd. Bij Salim zorgt die aandoening ervoor dat hij al heel zijn leven in een rolstoel zit. Aan de hand van zijn getuigenis wou hij aantonen dat iedereen gelijk is, ongeacht of iemand een beperking heeft of niet.

Die getuigenis kwam er niet zomaar. Salim had als opdracht stage te doen waarbij hij in contact kon komen met verschillende delen van de maatschappij en waarbij hij ook actief kon participeren in een organisatie of instelling.

Met zijn mensenkennis, inlevingsvermogen en humor zat hij in dat tweede leerjaar direct op de juiste plek. De leerlingen stelden honderduit vragen en die kon Salim allemaal beantwoorden.

Een boeiend gesprek. Een mooi initiatief. Een bijzonder stagemoment. Een gedreven ondersteuner. Een hartverwarmend verhaal.

Wat een knappe prestatie Salim en Myriam!

www.sint-filippus.be

lucerna.be

Blog

Vormingsweek

Een groepje van gedreven collega’s bundelde knowhow en connecties om ons de voorbije week een prachtig vormingsaanbod te bezorgen. Elke ondersteuner kon twee à drie voorkeuren opgeven en de gekozen vormingen volgen. Wat een cadeau!

En dat we met veel waren is duidelijk. Soms zeggen een paar beelden genoeg.

Wij van ExpAnt24 gaan alvast ‘gevormd’ en ‘in vorm’ de paasvakantie in 😊!

Blog

In beelden

Op onze pedagogische studiedag kwam Anke Goossens één en ander vertellen over metaprogramma’s. Ze deed ons op een andere manier naar een casus kijken en er bewuster mee omgaan.

Een boeiend voormiddag met een fijnzinnige reminder als surplus.

https://www.in-beelden.be/

En nog eens op teambuilding gaan? Daar keken we ECHT naar uit. Wat een team!

Het warme badje van ExpAnt24. Geen enkele koude druppel gevoeld !

Blog

21 maart WERELDDOWNSYNDROOMDAG

In CKSA-school ‘De Dobbelsteen’ bereiden de schoolgenoten van Kaat zich tot in de puntjes voor op 21 maart. Dan is het namelijk WERELDDOWNSYNDROOMDAG en die willen ze niet zomaar voorbij laten gaan.

Kaat zit in de derde kleuterklas en stroomt volgend schooljaar door naar het eerste leerjaar. Achter de schermen wordt al hard gewerkt om haar daar met open armen te kunnen ontvangen.

Deze morgen is Kaat samen met ondersteuner Lotte Scheynen in de klassen van het schoolgebouw waar ook hààr klasje zit, overal een brief gaan rondbrengen.

Kaat oefende samen met ondersteuner Lotte aan de hand van Leespraat het volgende zinnetje in ‘‘Wil je dit ophangen?’. Dat was de vraag die ze moest stellen om ervoor te zorgen dat haar uitnodigende affiche een plaats aan elk prikbord krijgt.

Dinsdag bekennen de leerlingen van De Dobbelsteen met een allegaartje van verschillende sokken aan hun voeten op een knettergekke manier… KLEUR.

Zij kúnnen dat!

Daarom vinden wij dat Kaat en haar vrienden ware geluksvogels zijn!

https://dedobbelsteen.weebly.com/

https://downsyndroom.nl/